Sımsıcak lezzetler
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün 5 çayı saatine yakışacak nefis lezzetler hazırladım. Bakalım deneyip siz de beğenecek misiniz?
ZEYTİNLİ YEŞİLLİKLİ EKMEK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kapya biber küçük küçük doğranır. Zeytin doğranır. Maydanoz ve dereotu ince kıyılır. Peynir ufalanır. Yumurta, şeker ve tuz, beş dakika çırpılır. Sıvı yağ ve yoğurt eklenir, çırpılmaya devam edilir. Un, mısır unu ve kabartma tozu eklenir, iyice karıştırılır. Daha sonra kapya, zeytin, peynir, maydanoz ve dereotu ilave edilir ve spatula ile kek hamuruna karıştırılır. Baton kek kalıbı tereyağı ile yağlanır ve her yerine gelecek şekilde susam serpilir. Kek harcı kalıba dökülür, üzerine tekrar susam serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 55 dakika pişirilir.
PEYNİRLİ TUZLU KEK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Derin bir kaba yumurtayı alarak iyice çırpalım. Peynir ve maydanoz hariç malzemeleri alarak çırpmaya devam edelim. Maydanoz ve peyniri de ekleyerek spatula yardımıyla karıştıralım. Pişirme kalıbımızı margarinle iyice yağlayalım, çörek otunu ve susamını serpiştirelim. Kekimizi kalıbımıza dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kontrollü olarak pişirelim.
SOYA SOSLU MANTARLI KİŞ
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
BEŞAMEL İÇİN:
YAPILIŞI: Hazır kiş bulamazsak, minik kalıplara kiş hamuru yapıp pişiriyoruz. İçi için, mantarları soyup doğrayıp yüksek ateşte soteliyoruz. İçine incecik kıyılmış maydanoz ve soya sosu ilave ediyoruz. Diğer yandan tereyağında un kavuruyoruz. Yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. En son krema, mantarlar ve kaşar peyniri ile karıştırıyoruz. Mini tartoletlerin ya da hazırladığımız kişlerin içini dolduruyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."